Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/Save.Kvity.Ukrainy

Після програшу в суді автора проєкту будівлі «Квіти України» Миколи Левчука, забудовник виставив архітектору рахунок на 300 тисяч гривень за судові витрати.

«Це звичайна практика, коли сторона, що виграла, вимагає від опонентів відшкодування судових витрат. Проте такої гігантської суми ми не очікували», — коментує спільнота «Зберегти Квіти України».

Як зауважують у спільноті, на архітектора відпочатку чинили тиск, натякаючи, що його «роздягнуть», якщо він наважиться на судовий процес.

Забудовник почав демонтувати атріум «Квітів України», що на вулиці Січових Стрільців у Києві, в липні 2021 року. Кияни розібрали будівельний паркан, заблокували техніку та окупували будівлю.

Шевченківський райсуд Києва заборонив демонтаж на тій підставі, що забудовник порушив немайнові авторські права архітектора. Юридична компанія Axon Partners, яка подала позов від імені Левчука, зазначала, що це перший випадок в історії українського містобудування.

Торік забудовник виграв суд першої інстанції, а у березні цього року — апеляцію. 10 квітня відбудеться засідання, на якому забудовник вимагатиме в архітектора 300 тисяч гривень на відшкодування своїх судових витрат. Рішення про остаточну суму ухвалюватиме та ж колегія суддів, яка винесла попереднє рішення на користь забудовника.

Читайте також: Суд позбавив Квіти України статусу пам’ятки: «радянський об’єкт, який не додає естетичної краси Києву»

Спільнота «Зберегти Квіти України» взяла на себе зобов’язання зібрати необхідні кошти. Збір відкриють, коли буде відомо остаточну суму. Ці гроші повернуться у разі перемоги у Верховному суді.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button