Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Кадр із відеопрезентації

У Чернівцях завершився архітектурний конкурс на проєктну пропозицію пам’ятника композитору Володимиру Івасюку, який планують встановити у сквері Дня вишиванки, повідомляє міська рада.

Серед десяти пропозицій обрали ескіз киян Ігоря та Людмили Гречаник. Композиція включає декоративний водоспад, струмені якого слугують струнами скрипки.

Встановлення скульптури профінансує Клуб підприємців Буковини.

Скульптуру вирішили встановити з нагоди реконструкції скверу Дня вишиванки, яка добігає кінця. 

Територія скверу входила до проєкту реконструкції Соборної площі, конкурс на який проводили у 2017 році. Зараз архітектор-переможець того конкурсу оновив проєкт скверу.

«За рекомендаціями зелентресту, плануємо знести до шести аварійних дерев, решту лікуватимуть та висаджуватимуть нові кущі й дерева», — повідомляв Суспільному заступник міського голови Василь Зазуляк.

У півтора раза збільшать кількість газонів. Окремі породи дерев підсвітять. Встановлять ліхтарі з орнаментами вишивки, яка притаманна різним регіонам України. На них будуть QR-коди з інформацією про ці орнаменти. На місці клумби зроблять трикутне мощення, на якому облаштують «стрічку» з буковинським орнаментом.

Вартість оцінювали орієнтовно у п’ять мільйонів гривень, роботи фінансують меценати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button