Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/AmiDPerov

Забудовник поновив руйнування історичного будинку на вулиці Рейтарській 37, повідомляє заступник голови Департаменту спадщини КМДА Дмитро Перов.

Будинок розташовано поблизу Софії Київської, він входить до буферної зони, що охороняється ЮНЕСКО. Перед тим, як проводити будь-які роботи у цій зоні, потрібно поінформувати Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Міністерство культури підтверджує, що цього не було зроблено.

Компанія НЕСТ реконструює дві споруди за адресою Рейтарська 37 — фасадний будинок 1913 року та розташований у дворі флігель 1890-х років, який зносять.

Перший будинок забудовник планує реконструювати. Йдеться про збереження фасаду з заміною внутрішнього об’єму.

Другий будинок знесуть і збудують нову будівлю. Нещодавно присутні на нараді в КМДА повідомили, що керівник компанії заявив: «Якщо громадськість так обурена, то ми шматок стіни залишимо в новому будинку. Зможете її трогать».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button