Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Під час боїв за Київ тодішній гендиректор Київводоканалу привласнив 64 мільйони гривень під виглядом витрат на передислокацію плавучої насосної станції на річку Десна, стверджують СБУ та міська прокуратура.

У березні керівник зі спільниками уклали угоду з компанією про переміщення станції. Передбачалося, що вона перекачуватиме воду на Дніпровську водопровідну станцію, а потім до централізованого водогону Києва й таким чином забезпечуватимем киян резервним постачанням водою під час бойових дій.

За це заплатили 64 мільйони гривень (90% від загальної вартості запланованих робіт) із резервного фонду бюджету Києва.

Слідчі виявили, що насправді ж насосна станція залишилась на місці: вона була несправною. Всі гроші, виплачені фірмі, перевели на підрядників і потім — у тінь.

Ексгендиректору повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 — привласнення майна в особливо великих розмірах, йому загрожує до 12 років тюрми. У березні 2022-го Київводоканал очолював Сергій Крушановський. У липні його змінив Олег Лисюк.

Спільниками фігуранта називають керівників Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитра Науменка та Департаменту муніципальної безпеки Романа Ткачука. У серпні їм було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 — службова недбалість. 

Київводоканал запевняє, що звинувачення безпідставні: мовляв, будівництво та монтаж обладнання станції було зроблено. Як доказ підприємство посилається на наявність актів виконаних робіт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button