Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/TheNationalDefenseUniversity.ua

На території Національного університету оборони з’явився мурал, присвячений військовим. Стінопис «Наша Земля» створили харківський мураліст Андрій Пальваль та художниця Єлизавета Деримука.

«Живописний сюжет складається з образів українських захисників, поміж яких можна побачити застиглих у камені воїнів минулого. Основи кам’яних ідолів заглиблені у просякнуту кров’ю поколінь українську землю, що зберігає в собі свідчення великих битв та пам’ятає звитягу легендарних воїнів славетної минувшини», — пояснюють в університеті.

Фото: facebook.com/TheNationalDefenseUniversity.ua

Це — частина історіографічного проєкту, який включає також виставку історичних артефактів і художніх робіт, присвячених битві за Київ. Серед них — листівки УПА та мистецтво на уламках знищеної російської техніки.

Фото: facebook.com/TheNationalDefenseUniversity.ua

24 листопада Київрада запровадила тимчасову заборону на створення нових муралів, доки не буде розроблено механізм погодження ескізів.

30 листопада на бульварі Миколи Міхновського 3-А на замовлення ДТЕК створили стінопис «Захисники світла». Однак, робота над проєктом почалася ще в березні.

Фото: ДТЕК

Доцільність створення муралів у Києві почали активно обговорювати, зокрема, після стінопису на вулиці Січових Стрільців за ескізом художниці Євгенії Фуллен. Її зобов’язали зафарбувати мурал власним коштом.

Перед цим були скандали навколо муралів на вулиці Рейтарській — жителі стверджували, що зображено замовницю картини — та на вулиці Липківського — реклама горіки поверх стінопису канадського художника. Ще один рекламний мурал нещодавно з’явився на вулиці Золотоустівській — там намалювали ірпінську зоозахисницю і собак на візках замінили на здорових. Окреме обговорення виникло через наміри розмалювати бруталістський фасад дев’ятого корпусу КПІ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button