Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: @ecopark_osokorky/Instagram

Забудовник почав знищувати ліс в екопарку «Осокорки», повідомляє ГО «Екопарк Осокорки».

18 лютого небайдужі представники громади вийшли на протест біля ТЦ «Піраміда», що поруч з метро «Осокорки». Місцеві мешканці тримали плакати із закликами зупинити незаконну забудову та знищення зеленої зони. В організації закликають обʼєднувати зусилля та продовжувати розголос, адже «лише так вийде зберегти наші природні багатства».

Київрада передала в оренду зелену зону на Осокорках ще у 2005 році – банк «Аркада» планував звести там 43 будинки висотою 24–27 поверхів. У 2018 році між місцевими мешканцями та забудовником розпочався конфлікт – містяни були проти будівництва і хотіли облаштувати на ділянці ландшафтний парк. У 2021 році Stolitsa Group, яка взялась добудовувати ЖК після банкрутства «Аркади», підписала з місцевою владою меморандум.

Наприкінці червня 2023 року будівництво поновили, а в серпні кияни вийшли на мітинг проти забудови екопарку. У листопаді КМДА відхилила петицію щодо заборони проїзду будівельної техніки в екопарк «Осокорки». Того ж місяця забудовник почав засипати будівельним сміттям канал, що зʼєднує озера Тягле і Небреж. 

У грудні 2023 року Київрада намагалась проголосувати за Міську цільову програму, яка передбачала продовження проспекту Григоренка через екопарк, проте розгляд питання перенесли на 2024 рік. Депутатка Київради Євгенія Кулеба вважає, що за податки киян забудовник Stolitsa Group хоче збудувати дорогу до свого ЖК, руйнуючи екосистему.

Нагадаємо, у Львові дерева обрізатимуть за європейськими стандартами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button