Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/olya.balashova

На Києво-Могилянську академію наклали 90,8 тисячі гривень штрафу через те, що інспекторів не пустили подивитися на реставрацію келій Братського монастиря, повідомляє Міністерство розвитку громад.

Університет не допустив Держінспекцію з містобудування до перевірки та відмовився надати документи. Тож інспектори запустили над будівельним майданчиком дрон і оглянули будівлю з повітря.

Зйомка з повітря

«У будівлі вже проведені будівельні роботи — заміна даху, демонтаж віконних рам у будівлі, змінено вхідну групу і двері до неї, змінений загальний фасад будівлі», — повідомили інспектори, передивившися зйомку з дрона.


Фото: Національний університет «Києво-Могилянська академія»

ДІАМ ініціювала перевірку після закидів із боку пам’яткоохоронців. У листопаді будівельники демонтували автентичні дерев’яні перекриття 200-річної будівлі.

Братські келії між вулицями Сковороди та Волоською було збудовано у 1823 році, зараз це десятий корпус НаУКМА. У 2012 році Академія зробила ремонт в одному крилі будинку, розмістивши там факультет інформатики. Тепер реставрують друге крило.

У НаУКМА наголошують, що перекриття надто пошкоджені, й закон допускає демонтаж, якщо пам’ятці загрожує небезпека руйнування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button