Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ГО «Збережемо Солом’янський Парк»

Солом’янський районний суд наклав арешт на будівництво біля Солом’янського ландшафтного парку за клопотанням окружної прокуратури. Внаслідок цього будівельні роботи повністю зупинилися ще тиждень тому.

Про арешт ГО «Збережемо Солом’янський Парк» дізналася завдяки клопотанню представника забудовника про перенесення судового засідання, яке мало відбутися 24 квітня, у зв’язку з участю адвоката в іншій справі цього дня.

Розголосу ситуації, щоб зупинити забудову на межі зеленої зони, місцева громада намагається надати вже декілька років. Жителі району наголошують, що будівельні роботи спричинили зсув ґрунту та обвал однієї з центральних алей Солом’янського парку.

Кияни неодноразово виходили на протести, щоб привернути увагу влади до цієї проблеми. Під час одного з мітингів активісти навіть записали відеозвернення до Міністра інфраструктури. Після цього ДІАМ провела інспекцію будівельних робіт, внаслідок чого дію містобудівних умов і обмежень було призупинено.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button