Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 65 днів. За цей час ми опублікували 24558 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото ілюстративне. Автор: Роман Балук

З першого липня у Львові власники міської картки ЛеоКарт зможуть робити безкоштовні пересадки у всьому громадському транспорті. Ця послуга передбачає можливість пересісти на інший автобус, трамвай або тролейбус без додаткової оплати протягом 40 хвилин після першої валідації.

Усі поїздки пасажири обов’язково мають реєструвати у кожному транспорті, тобто знову прикладати карту до валідатора після пересадки. Однак протягом 40 хвилин після першої оплати проїзду кошти списуватимуться тільки за одну поїздку, вартістю лише 13 грн. Обмеження на кількість пересадок відсутні, є тільки у часі.

«Технічно кошти резервуються за кожну валідацію. До прикладу, якщо людина зробила три пересадки в межах 40 хвилин, на рахунку ЛеоКарт зарезервує 39 грн. Але під час вечірнього клірингу система підсумує інформацію про всі поїздки у громадському транспорті і якщо пасажир встиг змінити громадський транспорт до 40 хвилин, то з рахунку спише лише 13 гривень. Актуальний баланс ЛеоКарт відображатиметься наступного дня. Тому важливо, щоб пасажири, які планують здійснювати пересадку, заздалегідь подбали про достатній баланс на транспортній картці», – пояснив керівник Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Перевірити час першої оплати проїзду пасажир зможе через валідатор. Для цього на ньому потрібно натиснути «Інформація про квиток» і прикласти ЛеоКарт до пристрою. На екрані валідатора з’явиться інформація про час реєстрації поїздки.

Отриманий прибуток за поїздки з пересадками оператор електронного квитка «Львівавтодор» перераховуватиме тому перевізнику, у транспортному засобі якого пасажир здійснив першу валідацію.

Нагадаємо, ЛеоКарт – це транспортна карткка, за допомогою якої можна оплачувати проїзд у всіх видах громадського транспорту Львова. Безготівкову оплату проїзду в місті запровадили пів року тому. За цей період у системі е-квитка було зареєстровано понад 50 млн поїздок. Загалом, 65% мешканців користується ЛеоКарт для оплати проїзду. Також наразі у Львові діють єдині тарифи на проїзд у міському транспорті, зокрема – 13 грн в разі оплати за допомогою ЛеоКарт

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button