Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 343 днів. За цей час ми опублікували 23931 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ескізна візуалізація

Проєкт Національного військового меморіального кладовища, яке планують будувати під Києвом, пройшов державну експертизу, повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

Укрдержбудекспертиза розглянула проєкт будівництва першої черги та дійшла висновку, що він відповідає державним будівельним нормам і вимогам до екологічності, міцності, надійності, довговічності та інклюзії.

Раніше проєкт критикували екологи — на обраній ділянці Гатненської громади зараз росте ліс, до того ж високі ґрунтові води. Проти також виступали місцеві мешканці.

«Це не питання “хочу” чи “не хочу”, “земля впаде в ціні” або “ліс садив своїми руками”. Наразі перед нами глобальні речі — збереження нації», — прокоментував тимчасовий голова міністерства Олександр Порхун.

Під час першої черги збудують вхідну групу, сектори поховань, колумбарні стіни, монументи, меморіал, будинок трауру, центральну площу, зону рекреації.

Передбачено також адміністративну та господарську будівлю, пункт охорони, ангар, артезіанські свердловини, трансформаторні підстанції, котельню, насосну станцію, очисні споруди, підземні модульні смітники. Облаштують зупинки громадського транспорту, під’їзну дорогу та відкриті автостоянки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button