Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 26302 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Враховуючи асортимент напоїв у магазині, більшість покупців стикається з питанням про те, які українські вина варто купувати. Адже кожен бажає за невисоку вартість отримати якісний та смачний продукт, що підходить до всіх основних страв.

Подорож у світ українських вин

На території України зустрічається велика кількість виноградників. Тому не дивно, що виноробень є багато. Враховуючи, що смак та аромат напоїв залежать від умов вирощування винограду, кожен регіон славиться конкретними сортами вина.

Як вибрати ідеальне вино від українського виробника?

Під час вибору вина можна стикнутися з кількома проблемами, адже новачкам ще невідомі основні рекомендації щодо вибору напоїв. Хочете відкрити нові смаки та лишитися задоволеними? Бажаєте здивувати гостей? Тоді зверніть увагу на асортимент виробника Villa UA. Завдяки різноманіттю пропозицій кожен знайде варіант до смаку. Кілька порад також можуть стати в нагоді під час вибору.

Визначення оптимального типу вина

Часто у клієнтів виникає питання стосовно того, яке вино найкраще в Україні. Потрібно розуміти, що все залежить від власних уподобань людини. У продажу представлені червоні, білі, рожеві та ігристі вина, які також розрізняються за вмістом цукру. Якщо вам подобаються десертні сорти, то зверніть увагу на солодкі види. Напівсолодкі та напівсухі варіанти є найпоширенішими, адже вони мають гарний баланс між кислотністю та цукром. Поціновувачі напоїв із кислинкою та здорового способу життя точно оцінять сухі вина.

Вибір сорту винограду

Якщо ви думаєте, як правильно вибрати вино, то варто звернути увагу на сорт винограду, що використовується в процесі виробництва. Наприклад, в продажі передбачені популярні напої, виготовлені з наступних видів ягід:

  1. Мерло. Вирощують цей сорт винограду в центрі та на півдні України. Ягоди мають насичений червоний колір, наближений до чорного. У їхньому складі міститься велика кількість цукру, тому використовуються вони для виробництва солодких та десертних напоїв. У результаті можна отримати вино, що має насичений багряний колір. Для покращення смакових якостей мерло поєднують з іншими сортами.
  1. Піно нуар. Гарне рішення для створення червоного та білого вина, адже сік винограду не має яскравого відтінку. Напій буде мати фруктовий аромат та підвищену кислотність.
  1. Каберне совіньйон. Ідеально підходить для виготовлення червоного вина. Враховуючи, що м’якоть винограду має ноти червоних ягід та спецій, після витримки з’являється аромат шоколаду та фруктів, надаючи напою вишуканості.

Всі сорти винограду непогано поєднуються між собою. Вони гарантують збалансований смак та аромат напою. Виноробні використовують у процесі виробництва як міжнародні, так і автохтонні виноградні сорти. Різниця між ними полягає у тому, що перший варіант розповсюджений по всьому світі, а другий — місцевий. 

До продажу пропонуються моносортові та купажні вина. Вони відрізняються кількістю виноградних сортів, що використовуються на етапі виробництва. Моносортове вино робиться з одного виду винограду. Купаж ― це поєднання кількох сортів. Ця техніка використовується для того, щоб покращити колір, аромат, запах та консистенцію готового напою.

Врахування бюджету

Вартість вин дуже сильно відрізняється, що пояснюється різними термінами витримки та використанням різноманітних сортів. Переважна частина напоїв виробництва України має доступну вартість. Вибір вина слід здійснювати відповідно до вашого бюджету. Якщо ви полюбляєте рідкісні варіанти, то будьте готові платити більше.

Довіра власним смакам

Важко відповісти на питання, яке вино найкраще. Адже все залежить від ваших власних уподобань. Тому звертайте увагу на міцність та ноти, передбачені у складі. В продажу передбачені вина, що мають фруктові або квіткові мотиви.

Технологія виробництва вина: чому це важливо?

Якщо ви думаєте, як правильно вибрати вино, то важливо розкрити тему технологій виробництва. Як тільки врожай ягід зібраний, їх розміщують у спеціальних бочках. Цей процес дозволяє переробити сік у вино. В продажу ви знайдете напої, що виготовляються за допомогою кількох методів ферментації. Серед них виділимо:

  • природній;
  • з використанням цукру;
  • штучний.

Ферментація дозволяє переробити цукор у спирт та вуглекислий газ. Процес може займати від кількох днів до тижнів. Все залежить від умов ферментації, а також виду вина. Після цієї процедури напій відправляють на стадію витримки. Для цього використовуються дубові або сталеві резервуари. Саме на цьому етапі з напою прибирають всі непотрібні домішки.

Як тільки стадія витримки завершена, вино розливають по пляшках. Але перед цим виноробні ділять напої на категорії. Технологія виробництва дуже важлива, адже вона впливає на якість, міцність та кількість цукру у складі напою. Чим довше вино витримується, тим воно міцніше.

Переваги вин, зроблених за технологією холодного розливу

Якщо виробник використовує технологію холодного розливу, то це гарантує збереження  у готовому продукті всього природного та корисного, чим поділилась із нами природа. Суть його полягає у тому, що в резервуари подається тиск через охолодження напою. Після цього холодний продукт переміщується в холодну тару. Процедура вимагає проведення вологої або сухої стерилізації. Щоб зберегти вино, винороби використовують багатошарове упаковування та бар’єрні методи різної конфігурації. 

Серед основних переваг технології холодного розливу виділяють:

  • максимальне збереження натурального аромату та смаку вина, його кольору;
  • економію простору;
  • незмінність якості товару;
  • економію ресурсів;
  • чудове збереження поживних речовин.

Якщо порівняти холодний метод розливу з гарячим, то переваги першого методу суттєві. Так, під час гарячого розливу через високі температури можуть змінюватися смакові характеристики вина, його аромат. Також збільшується ризик окислення вина, що негативно позначається на його якості.

Додатковою перевагою холодного розливу є відсутність консервантів, завдяки чому напій залишається натуральним. Оскільки під час виготовлення вина холодним методом використовуються мембранні фільтрувальні елементи, з напою видаляються шкідливі мікроорганізми та грибок. Завдяки цьому вина, виготовлені таким способом, демонструють кращу  стійкість порівняно з продукцією, виготовленою за технологією гарячого розливу. 

Серед основних особливостей вин Villa UA, виготовлених за технологією холодного розливу, виділяють тонкий смак та насичений аромат. Це дозволяє отримати максимальне задоволення від дегустації!

Де купити українське вино

Замовляти напої варто лише в надійних та перевірених місцях, що займаються продажем сертифікованого товару, адже це є гарантією вашої безпеки. Краще за все робити це в спеціалізованих винних маркетах. Від виробника Villa UA передбачені різноманітні українські вина, які варто скуштувати. Всі вони мають високу якість та доступну вартість. Тож скоріше вибирайте для себе оптимальний варіант і підтримуйте українського виробника!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button