Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 56 днів. За цей час ми опублікували 24485 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/save.protas

Громаду Протасового Яру запросили до КМДА на зустріч із забудовником, повідомяє ГО «Захистимо Протасів Яр».

Голова комісії Київради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин Михайло Терентьєв запрошує представників громади обговорити «проблемні питання, які можуть виникнути при розгляді проєктів рішень» щодо захисту заказника імені Ратушного. Зустріч заплановано сьогодні, дев’ятого вересня, о 15:00.

При цьому факсограму активістам передав сам забудовник, у той час, як Терентьєв, стверджують у ГО, на дзвінки не відповідав.

«Що за проблемні питання з’явились, коли проєкти рішень вже всіма погоджені та мали бути винесені на голосування?» — дивуються в організації та додають, що представник забудовника раніше вже зустрічався з депутатами. Наступне засідання Київради заплановано на 19 вересня.


У липні 2022 Київрада створила ландшафтний заказник місцевого значення «Протасів Яр». Київський адвокат і правозахисник Олександр Дядюк зауважує, що у рішенні існує юридична «ахілесова п’ята»: в межі заказника внесли приватну земельну ділянку, і проєкт не було погоджено із землекористувачем.

Нагадаємо, дніпровська компанія «Дайтона Груп» планувала збудувати у Протасовому Яру три 30-поверхових житлово-офісних будинків. Коли 2018 року забудовник почав вирубувати дерева, місцеві жителі об’єдналися в організацію «Захистимо Протасів яр», яку очолив Роман Ратушний.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button