Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

До Європейського тижня мобільності приєднались вісім українських міст: Київ, Мукачеве, Миргород, Ужгород, Дрогобич, Житомир, Чернівці, Калуш.

Фото: facebook.com/KyivCyclistsAssociation

Щороку з 16 по 22 вересня Європейський тиждень мобільності святкують у понад п’яти тисячах міст Європи, щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, а використання громадського транспорту і велосипедів – збільшувати. Темою ЄТМ цього року є «Екологічна, доступна та розумна мобільність».

В програму тижня мобільності увійшли велоекскурсії, зустріч з київським велопатрулем, навчання з безпеки руху для школярів, робота велоточки з безкоштовним прокатом двоколісного транспорту та майстер-клас з обслуговування велосипеду.

Щоб ознайомитись з роботою київського велопатруля необхідно зареєструватися онлайн. Акція відбудеться на столичному Велотреку, за адресою вулиця Липинського, 15. На зустрічі розкажуть історії велопатрульних – про особливості роботи і чим відрізняється патрулювання на велосипедах від звичайного. Також проінформують громадян, яким чином функціонує патрульна поліція на велосипедах у Києві, велопатрульні дадуть відповіді на всі запитання. Зустріч відбудеться 19 вересня з 19:00 до 20:30.

20 вересня у київській школі №28, учням проведуть лекцію – «Як безпечно пересуватися містом на велосипеді». Заняття проведе велотренерка Анна Храбан на практичній поїздці під час велонавчань у Києві.

У четвер, 21 вересня Європейський тиждень мобільності продовжить велоекскурсія «Київ, у якому хочеться жити». Збір велосипедистів пройде на Майдані Незалежності, біля Лядських воріт, а сама екскурсія триватиме дві години з 19:00 до 21:00. Під час екскурсії учасники відвідають кілька знакових об’єктів, які з’явились (або були заплановані) у Києві у 2017 році, а також послухають короткі історії їх створення і чому вони є корисними для міста.

Кульмінацією Європейського тижня мобільності стане святкування міжнародного «Дня без автомобіля», який у світі відзначають 22 вересня. На цю подію потрібно також зареєструватися. У цей день відбудеться очікувана зустріч велосипедистів на Майдані Незалежності у Києві. Жителям столиці пропонують добратися на роботу чи навчання саме велосипедом, аби показати, що велосипед справді може бути зручним, швидким та дешевим транспортом для щоденних поїздок.

Учасники, які уже їздять велосипедом на роботу або хочуть спробувати, запрошені на міні-сніданок біля Лядських воріт на каву з круасанами. Програма 22 вересня розпочнеться з 07:00 і до 07:30 колони стартують з різних районів міста, а о 08:00 розпочнеться програма на Майдані, під час якої відбудеться зустріч велосипедистів з різних районів Києва. О 08:30 учасники зроблять спільне фото. Далі з 08:40 до 08:55 пройде конкурс на кращий діловий «лук».

З 08:55 до 10.00 – для всіх, хто не поспішає на роботу, спілкування за кавою та музика. Завершиться Європейський тиждень мобільності велошколою з безпеки руху одночасно в трьох районах Києва – Поділ, Голосіїв, Позняки.

Тривалість уроку разом з поїздкою в супроводі велотренера триватиме дві години. Усі учасники велошколи з безпеки руху отримають буклет «Правила дорожнього руху для велосипедистів» у подарунок від Асоціації велосипедистів Києва.

Нагадаємо, «Хмарочос» писав, як в день без автівок у Болівії рівень забруднення повітря знижується на 70%.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button