Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізація концепту Geon ScrAmper // geon.bike

Одеська компанія Geon анонсувала презентацію виробленого в Україні електричного мотоциклу.

Модель Geon ScrAmper розробляли спільно з інженерами київської компанії Electromoto.

Елекробайк створили на базі моделі Geon Scrambler з 250-кубовим бензиновим двигуном.

Бензиновий Geon Scrambler 250, який став донором для електричного прототипу // geon.bike

Електричний ScrAmper матиме запас ходу на одному заряді 140 кілометрів, пікову потужність до 15 кВт, максимальну швидкість 120 кілометрів на годину. Байк обладнано повітряною системою охолодження, гідравлічною та електромеханічною гальмівною системою. Водій може регулювати швидкість, динаміку, режим руху та витрати акумулятора за допомогою смартфона.

У бензинового попередника висота по сидінню складає 820 мм, а суха вага – лише 135 кілограмів.

Вартість електричної моделі поки не розголошується. Водночас розробники зазначають, що проблема ринку електробайків – у занадто високих цінах. Можливо, це натяк на те, що нова модель вирішить цю проблему. Принаймні бензиновий Scrambler коштує менш як 50 тисяч гривень.

Закрита презентація відбудеться наприкінці березня, далі електробайк планують запустити в серійне виробництво.

Компанію Geon засновав у 2008 році одеський імпортер мотоциклів «Світмото». Деякі моделі фірма розробляла спільно з такими відомими мотобрендами, як італійська Benelli.

Нагадаємо, у 2017 році український стартап розробив електричний байк DelFast eBike з запасом ходу 380 кілометрів та максимальною швидкістю 48 км/год. На сайті модель коштує 4600 євро.

Нещодавно Harley-Davidson випустив у серійний продаж свій перший електричний мотоцикл LiveWire. Він коштує від 30 тисяч доларів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button