Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: «Вечірній Київ»

Київський міський голова Віталій Кличко порівняв свою роботу з катуванням на електричному стільці. Про це йдетьсяна сторінці голови КМДА у Facebook.

Перед цим він подякував киянам за підтримку, а після – пообіцяв захищати їхні інтереси.

«Хочу запевнити: я не збираюся здаватися. І не заради цього «електричного» крісла мера […] Якщо здасться Київ, піде повзуче знищення самоврядування і децентралізації в країні», – написав Кличко.

Він зазначив зокрема, що в пріоритеті мера відстоювати право містян на самоврядування. Нагадаємо, що ще три роки тому Кличко ветував звернення депутатів до ЦВК про відновлення райрад.

Читайте також: 5 років Кличка: що мер обіцяв киянам і що з цього виконав

Кличко також заявив, що балотуватиметься на свою посаду на наступних виборах.

Нагадаємо, у середу, 24 липня, Офіс президента надіслав у Кабмін листа з вимогою звільнити Кличка. Раніше в Офісі президента припускали, що Віталія Кличка можуть звільнити з посади голови КМДА.

Раніше мер зустрічався з президентом Володимиром Зеленським і підтвердив, що той планує розділити повноваження мера і голови КМДА. Міський голова наголошував, що в такому разі він виконуватиме декоративну функцію, а містом фактично керуватиме призначена зверху людина, яку кияни не обирали. Тож Кличко анонсував дострокові вибори мера, якщо на посаду голови КМДА призначать іншу особу. Натомість 26 липня мер Києва відмовився ініціювати вибори на користь підготовки до опалювального сезону.

Нещодавно Голова Офісу президента Андрій Богдан заявив, що за неусунення Кличка з посади голови КМДА «смотрящі» пропонували йому 20 мільйонів гривень. Кличко назвав заяву Богдана байками.

Днями мер Києва також розгнівався через заборону Фонду держмайна на знесення цеху заводу «Більшовик», який належить державі і не може бути знищений без її дозволу. Мера про це попереджали ще два роки тому.

За даними джерел Української правди, у Зеленського розглядають дві кандидатури на посаду голови КМДА. Одна з них – генеральний директор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко, на якого Кличко збирався подавати до суду через приниження честі та гідності.

Читайте також: Мер Києва судитиметься з телеканалом «1+1»

Міського голову в Києві обирають кияни на виборах кожні п’ять років. Натомість голову КМДА призначає президент. Як правило, обидві посади обіймає одна й та сама людина за деякими виключеннями: наприклад, з 2010 до 2012 року міським головою лишався Леонід Черновецький, в той час як адміністрацією керував Олександр Попов.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button