Дизайнерка створила веганські яйця дивних форм (фото)
Вміст яйця утримує докупи мембрана, вкрита штучною шкаралупою.
Вміст яйця утримує докупи мембрана, вкрита штучною шкаралупою.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 26302 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Фото: Tom Mannion
Дизайнерка з Лондону Анні Ларкінс створила замінник курячих яєць із білків бобів, альгінових кислот і солі, повідомляє Dezeen.
«В умовах кліматичних змін ми маємо відходити від тваринництва та досліджувати альтернативні джерела білку», – вважає вона. Лише в Великій Британії щодня споживають близько 36 мільйонів яєц на день.
Фото: Tom Mannion
На її думку, існуючі веганські альтернативи недостатньо відтворюють вигляд курячих яєць, натомість вона намагался створити веганське яйце зі шкаралупою, білком, жовтком, зі схожим смаком та харчовою цінністю.
Зокрема, щоб відтворити специфічний смак яйця, вона використала індійську сіль кала намак, збагачену залізом і сіркою. Вміст яйця утримує докупи мембрана, вкрита штучною шкаралупою.
Фото: Tom Mannion
Граючись із формою, дизайнерка створила яйця різної дивної форми.
«Мій проєкт – це жартівлива концепція, яка обігрує спрощену тезу про те, що “тваринне є поганим, а рослинне – добрим”, що іноді асоціюється з веганством», – зазначає Ларкінс, додаючи, що створила ці дизайнерські яйця також і для м’ясоїдів.
Фото: Tom Mannion
На її думку, поїдання м’яса має потужне культурне коріння, тож багатьом людям легше споживати замінники, ніж просто відмовитися від продуктів тваринного походження.
Нагадаємо, інша дизайнерка розробила їжу з лишайників на випадок апокаліпсису.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті