Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/OccupyKyivCinemas

Вночі на кінотеатрі «Київ» з`явились графіті #KyivNotForSale, пишуть на фейсбук сторінці Occupy Kyiv Cinemas 

Фото: facebook.com/OccupyKyivCinemas

Нагадаємо, на початку року місто відмовилося подовжувати оренду компанії «КЦ “Кінотеатр Київ”», аргументуючи тим, що орендар платить замалу суму – 47 тисяч гривень на місяць.

У квітні було проведено конкурс, в якому перемогла компанія «Сінема-Центр», яка запропонувала сплачувати 2,1 мільйона гривень на місяць. У травні КМДА підписала з новим орендарем договір. За умовами, орендар має продовжити співпрацю з фестивалями і продовжувати покази артхаусного кіно.

У вересні у КМДА запропонували зменшити оренду для «Сінема Сіті» майже вчетверо. Це пояснили потребою профінансувати капітальний ремонт із поступовим поверненням коштів

Вчора у кінотеатрі відбулося виїзне засідання комісії власності в кінотеатрі «Київ», «з метою дослідження стану приміщень». Новий орендар та прес-служба КМДА заявляють, що кінотеатр перебуває в аварійному стані. Відповідальність за це у КМДА покладають на попереднього орендаря – «КЦ “Кінотеатр Київ”».

Також сьомого листопада під будівлею КМДА на Хрещатику кількадесят активістів провели акцію протесту, вимагаючи відновити діяльність кінотеатру «Київ».

Occupy Kyiv Cinemas – це відкрита низова ініціатива, що має на меті відстояти право громади на кінотеатри Києва, зокрема «Кінопанораму», «Україну» і «Київ».

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button