Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відвідувачка безкоштовної роздачі обідів на Подолі від ініціативи «Помоги бездомному». Фото: facebook.com/pomogi.bezdomnomu/

З початку 2020 року Центр обліку бездомних осіб у Києві зареєстрував 280 людей, які не мають де жити. Про це повідомив Департамент соціальної політики КМДА на запит Радіо Свобода.

Станом на кінець минулого року на обліку перебували 3412 особи. Даних про те, скільки осіб з початку цього року було знято з обліку, не наводиться. Протягом 2019 року було взято на облік 488 бездомних осіб, а знято з обліку 93 особи.

Йдеться лише про реєстрацію тих людей, хто особисто звертається по допомогу. Загальної статистики з кількості бездомних у Києві немає.

Волонтерські ініціативи оцінюють реальну кількість безпритульних людей у Києві від 5 до понад 20 тисяч. При цьому з початком весняного карантину волонтери відзначали збільшення кількості людей, які опинилися на вулиці, – переважно за рахунок приїжджих із інших населених пунктів, які не змогли залишити Київ після обмеження пересування.

Єдиний у Києві муніципальний притулок розразований на 150 місць. У КМДА нарікають, що бездомні не дуже воліють ним користуватися. Водночас притулок розташований на вулиці Суздальській, околиці міста, куди бездомній людині буває складно дістатися. Крім того, ночівля не є безкоштовною, а вранці потрібно залишити притулок.

Інший комунальний центр – «комфортний санаторій», за характеристикою посадовців КМДА, – розташовано в селі Ясногородка, що в 30 кілометрах від Києва.

Департамент соціальної політики КМДА досі очолює Руслан Світлий, який заявляв, що громадські організації не повинні «закармлювати безхатченків», і що «багатьом краще нічого не робити й жити на вулиці». Волонтери розкритикували його твердження про те, що в Києві існує «налагоджена система» допомоги бездомним.

Читайте також: Вчені роздали по кілька тисяч доларів бездомним. Що з цього вийшло?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button