Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ЖК «Поділ Град Vintage (lun.ua)

Правоохоронці відкрили кримінальне проваження на активістів, які виступають проти незаконного будівництва ЖК «Поділ Град Vintage». Об’єкт на Вознесенському узвозі в Києві, як стверджують журналісти «Наших грошей», належить екскерівнику ДАБІ Києва часів Януковича Сергію Кучеру та ексдепутату Київради Денису Комарницькому.

Наприкінці вересня начальник Національної поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що «поліцейські викрили злочинне угруповання, яке намагалося заволодіти житловим комплексом». Аналогічну новину синхронно повідомила Київська міська прокуратура, але уточнивши, що мова йде про блокування будівництва в 2019 році.

Ідеться про конфлікт навколо ЖК «Поділ Град Vintage» на Вознесенському узвозі, 28-30. «Злочинним угрупуванням» виявилися місцеві активісти, які з 2015 року виступали проти будівництва багатоповерхового ЖК в урочищі Гончарі-Кожум’яки. Організатором цього «злочинного угрупування» слідство, за словами журналістів «Наших грошей», називає інвестора наукової школи «Базис», що будується поряд.

Нещодавно інвестор та засновник «Базису» Андрій Дудник повідомив, що забудовник ЖК «Поділ Град Vintage» перешкоджає будувати школу на Подолі. За його словами, представники забудовника перейшли до агресивних методів тиску щодо керівництва закладу та інших людей, які виступили на захист школи.

Наразі у «Наших Грошей» є інформація про затримання вісьмох підозрюваних. Прокурор вимагав для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але суд обмежився нічним домашнім арештом на два місяці. Ретельні обшуки з вилученнями документів і інформації з усіх знайдених носіїв проводилися і у активістів, що мають статус свідків.

Незаконність будівництва ЖК була офіційно підтверджена під час перевірки ДАБІ ще у травні 2018 року. Зокрема, ця територія в генеральному плані Києва відноситься до зони громадських будівель та споруд, і будівництво житлового будинку на ній неможливе.

Переслідування активістів почалися після призначення Олега Татарова заступником керівника Офісу Президента та куратором діяльності правоохоронних органів. За часів Януковича він був заступником начальника Головного слідчого управління. У 2013-2014 роках Татаров став одним із головних спікерів МВС стосовно Майдану.

Татаров також працював директором юридичного департаменту у ДПАТ «Будівельна корпорація «Укрбуд», що починала будувати ЖК «Поділ Град Vintage». А потім Татаров, як адвокат, захищав гендиректора «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороду, якого НАБУ підозрює в махінаціях із житлом для Національної гвардії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button