Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Представники Stolitsa Group проводять огляд недобудів ЖК «Патріотика». Фото: facebook.com/ArkadaNedobudovi

У бюджеті Києва на 2021 рік міститься рядок про виділення двох мільйонів гривень на «продовження проспекту Григоренка до межі міста Києва». На це звернув увагу киянин Сергій Пасюта.

Загальну вартість будівництва оцінено у 100 мільйонів, а на цей рік заплановано здійснити, зокрема, проєктні роботи.

Скріншот: Сергій Пасюта

Між проспектом Григоренка та межею Києва розташовано зелену зону з озерами Небреж і Тягле, де місцеві мешканці вимагають облаштувати «Екопарк Осокорки». Водночас там само нині збанкрутілий банк «Аркада» планував збудувати багатоповерховий ЖК «Патріотика на озерах».

Зображення: Хмарочос, Google Maps

Тим часом у фейсбук-групі інвесторів банку «Аркада» повідомляється, що зараз комісія у складі спеціалістів компанії Stolitsa Group проводить детальний огляд будинків ЖК «Патріотика». Представники Stolitsa Group вже проводили декілька таких аудитів у грудні 2020 року і заявляли про наміри добудувати проєкти «Патріотика» та «Еврика».

У грудні 2020 року суд призначив управителем Фонду фінансування будівництва ЖК «Патріотика», до якого входить входить понад шість тисяч інвесторів, компанію «Гарант Капітал», пов’язану з нардепом від ОПЗЖ Вадимом Столаром.

Співзасновниця Stolitsa Group Влада Молчанова є бізнес-партнеркою Дениса Москаля, нового очільника екологічної комісії Київради. Раніше його також помічали на засіданнях земельної комісії.

Зазначимо, що Департамент містобудування та архітектури КМДА рекомендував скоригувати проєкт ЖК «Патріотика на озерах», зменшивши кількість будинків комплексу відповідно до кількості квартир, які вже купили інвестори.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button