Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ілгам Гасанов

В кінці дня першого листопада комунальникам таки вдалось демонтувати парковку та висадити дерева на бульварі Шевченка, 4. Про це повідомив замголови КМДА Костянтин Усов.

У підсумку комунальні служби демонтували паркувальну кишеню, відновили високий борт та пробили в бетоні лунки для дерев, у які «Київзеленбуд» висадив перші три нові акації. Ще три дерева мають висадити сьогодні і розпочати відновлення мощення, а потім – роботи з благоустрою.

ТОВ «СПБ-Інвест», яка реставрує фасад будівлі на бульварі Тараса Шевченка, 4, погодила облаштування тут трьох паркувальних кишень на шість автомобілів, але тільки з поліцією. На місці парковки раніше росло вісім дерев.

Нові паркомісця порушували низку правил. Зокрема, вони виходили на спільну виділену смугу для автобусів та велосипедів. Облаштування даної стоянки-кишені вздовж магістралі загальноміського значення, а особливо якщо там є смуга громадського транспорту, заборонене ДБН. Крім того, паркомісця були схожі на паркування «ялинкою», що у цій організації руху може створювати аварійні ситуації або просто порушувати графік автобусів.

Зранку першого листопада почалось відновлення тротуару. Але у процес втрутились невідомі чоловіки, які намагались зупинити роботи: блокували комунальну техніку, сиділи в ковшах тракторів. Крім того, на місце приїхала поліція. Вони вимагали у балансоутримувача дозвіл на демонтаж приватної парковки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button