Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Вікіпедія

Шведська компанія Stadsis AB розпочинає проєктування ТРЦ на місці книжкового ринку «Петрівка», що біля станції метро «Почайна», повідомив НВ Бізнес голова наглядової ради компанії «Мандарин Плаза» Олександр Черницький.

Тут планують звести триповерховий торговельно-розважальний центр загальною площею 350 тисяч квадратних метрів. Для порівняння, площа наразі найбільшого в Україні Respublika Park складає 300 тисяч.

Проти знищення книжкового ринку виступають букіністи та група містян. Забудовник запевняє, що замість яток букіністів облаштує «сучасний книжковий ринок».

«Ми врахуємо інтереси всіх сторін, тому у складі ТРЦ буде відкрито сучасний книжковий ринок, де продаватимуться не лише книги, а й ліцензовані фільми та музика», — розповів Черницький.

Проєктування триватиме близько пів року. Запроєктують багаторівневий паркінг. Тут також планують відкрити будівельний супермаркет під робочою назвою Building Mall — власник майбутнього ТРЦ Вагіф Алієф хоче запустити мережу, яка конкуруватиме з «Епіцентром».

Навколо «Почайни», яка є однією з найзавантаженіших станцій метро та головним пересадковим вузлом для мешканців Троєщини, вже зараз розташовано низку гіпермаркетів і торговельних центрів — Gorodok Gallery, Рітейл Парк Почайна, а також Blockbuster Mall, що належать Алієву.

Вагіф Алієв також володіє Lavina Mall і Мандарин плаза. На Либідській будується його Ocean Mall, на «Лісовій» девелопер планує збудувати Lesnaya Mall, а біля метро «Іподром» — Hippodrome Mall.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button