Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Переселенка з Маріуполя Оксана Дубик відкрила у Львові квіткарню. Її історію розповідає проєкт Keep Going, який надає матеріальну підтримку фахівцям, що допомагають країні.

Чоловік Оксани пішов захищасти Азовсталь у перший день повномасштабного вторгнення. 28 лютого зв’язок із ним було втрачено.

Проживши майже місяць в окупованому Маріуполі, Оксана разом із літнім батьком виїхала до Львова — залишивши позаду власний будинок і роботу в будівельній компанії.

Згодом жінка дізналась, що чоловік живий і перебуває у полоні: звільнені побратими бачили його в одному з бараків Оленівки.

«Щоб не впасти у відчай, маріупольці повинні були знайти собі якусь справу або відраду. Магазин став моєю відрадою — він мене врятував», – розповідає Оксана.

Разом з двома іншими маріупольчанками Оленою й Катериною, відкрила квіткарню «Азалія» на Городоцькій, 84. Заощаджень вистачило на ремонт і облаштування крамнички.

У крамниці вже можна придбати квіти в горщиках, але зараз виторг ледь покриває вартість оренди. Додатковий прибуток може дати продаж букетів. Тож власницям необхідно придбати холодильну камеру для зберігання зрізаних квітів. Фонд Keep Going збирає 167 тисяч гривень на холодильник.

Читайте також: Переселенці з Бердянська відкрили бар у Києві та готують суп з кавуна


Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program. Погляди, викладені у цьому матеріалі, належать авторам і не відображають офіційну позицію МЗС Чеської Республіки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button