Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23563 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Tanya Pro / Unsplash

За добу двісті киян підписали петицію про обмеження швидкості руху в місті до 30 км/год.

Автор Павло Постоєнко вважає, що висока швидкість стає особливо небезпечною у темну пору доби під час відключень електрики.

Через масштабні руйнування енергетичної інфраструктури в Києві часто не працюють ліхтарі та світлофори. Поліція стверджує, що кількість смертей пішоходів у ДТП зросла на 25%. 

Міська рада і уряд наполягають на тому, що пішоходи мусять носити світлий одяг і світловідбивальні елементи. У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонує штрафувати пішоходів за відсутність таких жилетів чи стрічок.

Киянин Олександр Гречко провів експеримент — чи добре видно пішохода зі світловідбивачами.

У багатьох містах Західної Європи швидкість на більшості вулиць обмежено до 30 км/год. Так, рік тому в Парижі залишили лише кілька доріг, таких як окружна, де автівкам дозволено їздитии швидше. У Брюсселі такі обмеження набули чинності у 2019 році. Такі норми також діють в Осло та Гельсінкі. За 2019 рік у цих містах не загинуло жодного пішохода та велосипедиста.

Україна при цьому — єдина серед європейських країн, в якій не передбачено штрафів за перевищення швидкості на 20 км/год. Тобто при швидкісному режимі 50 км/год водій може їхати зі швидкістю 70 км/год.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button