Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23581 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото з оголошення

На OLX з’явилося оголошення про продаж будівлі «Квіти України», що на вулиці Січових Стрільців у Києві. За неї просять п’ять мільйонів доларів.

Продавець вважає, що шестиповерховий будинок підійде для розміщення магазинів, кафе, барів тощо. Є підвал з високими стелями.

Номер телефону, вказаний в оголошенні, закріпленим за ріелтором Дмитром Галушком. Також «Квіти України» виставлені на продаж на платформі Realtor.ua

Оголошення проілюстрували не лише реальними фото будинку та візуалізаціями проєкту забудовника, але й рендерами альтернативного проєкту реконструкції. На цих рендерах показано, зокрема, виноград, який зрізав забудовник.

Візія реставрації «Квітів України», створена захисниками будівлі: Антон Каламбет, Олександр Дойков

ГО «Зберегти Квіти України» звернулося до потенційного власника з закликом реставрувати будівлю, як того вимагає статус пам’ятки, та узгодити проєкт з архітектором Миколою Левчуком.

При цьому активісти зазначають, що не мають вимог до бізнес-моделі чи конкретної функції, яку захоче втілити інвестор.

Забудовник почав демонтувати атріум «Квіти України» в липні 2021 року. Після початку демонтажу кияни розібрали будівельний паркан, заблокували техніку та окупували модерністську будівлю.

Бачення реконструкції будівлі забудовником

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button