Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Leonhard Clemens, Lemmart, Iwan Baan

Новий навчальний корпус Брауншвейзького технічного університету отримав EUmies Awards, Премію Європейського Союзу в галузі сучасної архітектури — вона ж премія Міса ван дер Рое.

Другим переможцем у галузі «емерджентна архітектура» стала бібліотека імені Маркеса в Барселоні за проєктом SUMA Arquitectura. Про цю будівлю можна прочитати докладніше тут.

Архітектори, які спроєктували корпус для найстарішого технічного університету Німеччини, — 40-річний Густав Дюсінг та 38-річний Макс Хаке — стали наймолодшими лауреатами EUmies Awards.

Читайте також: ТОП-7 найкращих європейських проєктів житла: шортліст премії EUmies Awards

Квадратна в плані двоповерхова будівля забезпечує навчальні місця для студентів усіх факультетів.

Проєктувальники відштовхувалися від концепції відкритого простору, сполученого низкою платформ і сходів, які виходять назовні. Повністю скляний фасад підсилює враження відкритості й легкості.

Центральної вхідної групи немає — натомість забезпечено доступ з усії боків крізь дев’ять входів.

Планування позбавлене нерухомих стін, всі зон мають рівний доступ до денного світла. Перегорожі та завіси можна пересувати, створюючи нові конфігурації інтер’єрів.

Конструкція зі сталі та дерева є повністю розбірною і відповідає принципу design for disassembly («дизайн для розбирання»). Будівля може бути розібрана та змонтована в іншій формі або в іншому місці. Не лише будівельні матеріали можуть бути використані повторно, але й цілі архітектурні елементи, такі як фасадні панелі, сходи та платформи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button