Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23616 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вечірка на Житньому

Відбірна поп-музика і унікальний коктейль вечора


В п’ятницю на Житній ринок запрошують потанцювати під різновиди поп-олдскулу. Обіцяють нове від Daft Punk і класичне від Джастіна Тімберлейка. Серед алкогольного меню анонсують Білий Подільський коктейль – у ньому 100 грамів фірмової кавової наливки та молоко. Діджеєм вечора стане головний редактор Platfor.ma Юрій Марченко.


Місце: Житній ринок / вулиця Верхній вал, 16

Дата: п’ятниця, 19 квітня

Час: з 23:00

Вартість: 200 гривень на вході, проте діє система торгів та знижок


Що відомо про локацію

На Житньому ринку проводились вечеря Foodies, Київське бієнале, вечірка 20ft Radio. В інший час будівля авторства архітекторки Чмутіної, зведена у 1981 році, працює продуктовим ринком. Кажуть, тут також дуже смачний узбецький плов.

 

Kyiv Coffee Festival vol.5

All kinds of coffee for all kinds of people!

Останнім часом загострюються дискусії між тими, хто п’є каву з молоком, та тими, хто не визнає жодних інгредієнтів у каві крім неї самої. Кажуть, на цьому фестивалі різні вподобання однаково важливі. Можна буде подивитися змагання кавоварів, в яких братимуть участь 50 кав’ярень з усієї України. Серед некофеїнового дозвілля пропонують фуд-корт, бари, кінотеатр, живі виступи артистів. Також будуть майстер-класи так лекції – минулого року фахівці розповідали, як правильно готувати каву вдома, як впливає склад води на смак кави, як відкрити свою кав’ярню та багато іншого. Для дітей працюватиме спеціальний майданчик.


Місце: Арт-завод «Платформа» / вулиця Біломорська, 1

Дата: субота, 20 квітня

Час: з 11:00

Вартість: 150 гривень на касі


Що відомо про локацію

Арт-завод «Платформа» площею 12 гектарів прихистив ГогольFest, а також проводив урбаністичні воркшопи в колаборації з CANactions. За кілька років став креативною базою для бізнесу та творчості. Середня оцінка локації в Google – 4,6 із 5,5 тисяч відгуків.

 

Кураж Базар Jazz Only

Два дні нью-йоркської музики в Києві

Джазові вихідні на Кураж Базарі обіцяють провести в дусі Нью-Йорка: виступатимуть 13 виконавців, звучатиме свінг, блюз, вокальні імпровізації і саксофон. Минулого року саме джазова частина Кураж Базару зібрала найбільше гостей.


Місце: 19 павільйон ВДНГ / проспект Академіка Глушкова, 1

Дата: субота і неділя 20–21 квітня

Час: з 11:00

Вартість: 100 гривень на вході (вільний вхід для іменинників, учасників АТО, дітей до 12 років, вагітних та пенсіонерів)


Що відомо про локацію

19 павільйон ВДНГ сподобався організаторам Кураж Базару через масштабність і олдскульність модерністського простору, можливість інклюзивних активностей та близькість до природи. Кажуть, увечері тут співають цвіркуни. Середня оцінка локації в Google – 4,4 із десяти тисяч відгуків.

 

Розігрів перед ГогольFest

Вагон-бар, Гоголь-вагон і Гоголь-танці цієї важливої неділі на Подолі

Наступного тижня сталеве чоло класика вирушить з Південного вокзалу на свій черговий фестиваль у Маріуполь. Поки завершується підготовка, цієї неділі команда фесту кличе в «Хвильовий», щоб познайомитись ближче і задати правильний настрій фестивалю. How to Gogol? Після виборів, з курячими шашличками та розливним пивом від Underwood Brewery.


Місце: Бар «Хвильовий» / Верхній Вал, 18

Дата: неділя, 21 квітня

Час: з 18:00

Вартість: вхід вільний


Що відомо про локацію

Бар «Хвильовий» вже три роки працює в підвалі житлового будинку, зведеного на Подолі в 1883-му. Тут можна взяти українського крафтового пива та сидру і наживо послухати різножанрову електроніку. У вісімдесятих в будівлі «Хвильового» був комісійний і хлібний магазин, минулого літа провели гаражний розпродаж, а нещодавно там грали на фруктах. В цілому заклад називає свою музику неочікуваною. Середня оцінка локації в Google – 4,6 із 427 відгуків.

 

Художня майстерня для дорослих у NAMU

Також розслабитись у день виборів можна завдяки ножицям і паперу

Нацхудмузей організовує воркшоп зі створення паперових діорам. Модераторка Христина Петрівська у групі показуватиме, як з шарів паперу створюється глибокий простір. Учасники воркшопу можуть працювати зі своїми ескізами або з запропонованими.


Місце: Національний художній музей України / вулиця Михайла Грушевського, 6

Дата: неділя, 21 квітня

Час: з 16:00

Вартість: 160 гривень за реєстрацією


Що відомо про локацію

Музей нещодавно відкрили після реставрації: на першому поверсі відновлено мармурову підлогу, реорганізовано простір та замінено меблі. Також реставрували сходи на другий поверх. Наступного року планують зробити скляний тамбур у вестибюлі, який зберігатиме тепло в приміщенні. Середня оцінка локації в Google – 4,6 із 1302 відгуків.

 

Еко-свідомість — тренд чи необхідність?

Лекція від провідних ініціаторів екологічного руху в Україні

Нещодавно «Хмарочос» поставив під сумнів працездатність деяких екологічних ідей, що мають врятувати планету від загибелі. Fast fashion-одяг, як наприклад від H&M, практично приречений не стати вінтажними. Лише у Великобританії на смітнику щороку виявляється 300 тисяч тонн одягу. Засновниці no-waste магазину OZERO, ГО «Україна без сміття», експерти з екополітики розповідатимуть про те, як викидати менше сміття, що для цього робить місто і держава, а також про повторне використання речей у побуті. Половину прибутку від події організатори передадуть сортувальній станції «Україна без сміття».


Місце: Коворкінг Chasopys.UNIT / вулиця Дорогожицька, 3

Дата: понеділок, 22 квітня

Час: з 19:00

Вартість: 250 гривень і 300 гривень в день події


Що відомо про локацію

Містечко UNIT.City, розташоване на місці колишньої промзони на вулиці Дорогожицькій, це інфраструктура для IT-компаній і стартапів, які займаються креативним бізнесом. Коворкінг Chasopys.UNIT запустився минулого літа. Є зали на 130 осіб. Середня оцінка локації в Google – 4,5 із тринадцяти відгуків.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button